5. KOLESARSKI KROG NAUTIC CLUBA ROGLA

kolesarjenje2014

“5. KOLESARSKI KROG NAUTIC CLUBA ROGLA”

Jesenske aktivnosti pričenja NAUTIC CLUB ROGLA s tradicionalnim, že petim kolesarskim krogom, namenjenim vsem članom in simpatizerem društva. Trasa letošnjega kroga bo tudi letos potekala med griči Dravinjske doline.

Predviden potek kolesarske poti in terminski plan poteka poti je v prilogi s komentarjem.

DATUM:

Zbor udeležencev bo v soboto, 20.septembra 2014 med 9:00 - 9:30 uro v klubu Bevanda, Oplotniška cesta 2, v Slovenskih Konjicah.

LOKACIJA IN URA ŠTARTA:

Štart kolesarjenja ob 10:00 (parkirišče – klub Bevanda Slov. Konjice)

OPIS POTEKA POTI:

 

Pot bomo začeli na izhodiščni lokaciji pred klubom Bevanda v Slovenskih Konjicah in jo nadaljevali v smeri Brdo – Tepanje - Zgornje Preloge do turistične kmetije Polegek, kjer je prvi postanek z manjšim okrepčilom.

Nadaljevanje poti je predvideno ob 11:30 uri v smeri Loče. Pot nas bo vodila mimo območja, ki je s strani Evropske unije razglašen kot zavarovano območje - NATURA 2000 –  kolesarjenje skozi območje bomo izkoristili za krajši ogled s strokovno predstavitvijo projekta. Pot bomo nato nadaljevali do vinske kleti SANCTUM, ki se nahaja v neposredni bližini Loč, Ob predstavitvi vinske kleti je na programu tudi krajša degustacija. Nadaljevanje kolesarjenja je predvideno med 14:00 in 14:30 uro – napotili se bomo proti dolini Sv.Janeza, mimo Špitaliča do Žičke kartuzije. Ob 15:30 uri je na programu ogled Otokarjeve peninske kleti, v kateri so odlični klimatski pogoji, ki jih podjetje Zlati grič izkorišča za staranje vseh svojih penin (možna degustacija). Okoli 16:30 ure se bomo podali še na zadnji del našega kolesarskega kroga – pot bomo nadaljevali v smeri Treh križev na Konjiški gori, zavili v smer  Grofovega štanta, in prekoliesarili še zadnje kilometre do cilja letošnjega kolesarjenja, ki je pri Lovski koči na Štepihu v osrčju Konjiške gore.

Na cilju nas bo čakal topel obrok, v nadaljevanju pa si bomo brbončice ter »utrujene« mišice razvajali s specialitetami iz žara, katerim bomo dodali še nepogrešljivo vinsko kaplijico vinarjev s konjiškega.

V izogib težavam ob morebitni vrnitvi v dolino (spust do Slovenskih Konjic, klub Bevanda) predlagamo udeležencem kolesarskega kroga NCR, da izkoristijo možnost prenočevanja v objektu Lovska koča na Štepihu, kjer smo rezervirali prijetno urejene nočitvene kapacitete (ob prijavi na kolesarjenje pričakujemo tudi rezervacijo prenočišča).

Za vse, ki bodo prenočili na Štepihu, bomo v nedeljo zjutraj, po jutranji kavi organizirali pohod na Stolpnik, na razgledni stolp na najvišji točki Konjiške gore (1012 mnv). Za pohod in vrnitev do Štepiha bomo potrebovali cca. 2 uri, predviden spust v dolino je okoli 11. ure.

DOLŽINA POTI IN TEŽAVNOST:

Dolžina poti: cca 44 km

Potrebna kolesarska kondicija: srednja

SPREMEMBE/ODPOVEDI:

Organizator si v primeru neugodnih vremeskih razmer pridržuje pravico do spremembe poteka predvidene trase kolesarjenja. V primeru dežja kolesarjenje odpade.

Kolesarski pozdrav!

Razpis je objavljen na spletnih straneh Nautic cluba Rogla:

www.nc-rogla.com

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DODATNE INFORMACIJE:

Damjan PEČOVNIK, 041 625988,

E-pošta: damjan_pecovnik@t-2-net

Potek poti

Aladin si

 

 

Aladin hr

 

 

Accu Weather

 

 

Regatna pravila

 

 

Pomorske karte Jadrana

 

 

Kontaktne informacije

  • Nautic Club Rogla, Mestni trg 7, 3210 Slov. Konjice
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 041 569 092 (David Ozebek)

Nove slike

Has no content to show!

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %