8. Kolesarski krog NC Rogla

kolesarski2016

KOLESARSKI KROG NC Rogla 2017

Tudi letos NAUTIC CLUB ROGLA  pričenja jesenske aktivnosti s tradicionalnim, že sedmim kolesarskim krogom, namenjenim vsem članom in simpatizerjem društva. Del trase letošnjega kroga bo še posebej zanimiv, saj bo del potekal v skrivnostnih rovih pod goro Peco.

DATUM , LOKACIJA in URA ŠTARTA:

Zbor udeležencev bo v soboto, 21.10.2017 med 8:00 - 8:30 na  turistični kmetiji  OŠVEN (http://www.turisticnekmetije.si/osven ). Tu bo  začetek  kolesarske trase in sicer nas pot  vodi po stranskih poteh in kolovozih  do Mežice,  kjer se dobimo z vodičem, ki nas bo pospremil po 14 kilometrov dolgi kolesarski poti  v rovih rudnika pod Peco.

OPIS POTEKA POTI:

Štart kolesarjenja bo ob 8:55, izhodišče turistična kmetija  OŠVEN pod Uršljo goro, nadalje po lokalnih cestah in poteh do Mežice, kjer nas ob 10:30 uri pričaka vodič , ki nas bo popeljal na edinstveno kolesarsko avanturo.  Ker gre za specifično kolesarjenje  dobimo pred začetkom vso potrebno opremo (kolesarska čelada s svetilko, če je komu škoda svojega kolesa za takšno turo pa si lahko kolo izposodi pri organizatorju ) .   

Ogled rudnika s kolesom:

Gorska kolesa so narejena za uživanje po gorah, pri nas pa je možno kolesariti tudi skozi goro, saj smo našli prehod po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih pod goro Peco. Z vodnikom in svetilkami lahko varno prekolesarite več kilometrov edinstvene podzemne poti iz ene doline v drugo in doživite nepozabno pustolovščino. Pot poteka po varnih rovih in se vzdigne le za okrog 15 m, a vdolbine in grbine nekdanjih železniških pragov ne dopuščajo lagodnega kolesarjenja.

Kolesarska avantura se prične ko vas sprejme vodnik v Infocentru Geoparka Karavanke in Podzemlje Pece, na Glančniku v Mežici, s katerim se boste skupaj odpravili do vhoda na Igrčevem v Črni, kjer se boste podali v rudnik. Po prekolesarjeni podzemni poti pridete iz rudnika na Bregu nad Mežico, od koder se spustite po asfaltirani cesti (cca 1,5km) do izhodiščne točke na Glančniku.

Stalna temperatura okrog 10oC popolna tema in varnostni predpisi v podzemlju zahtevajoposebno opremo. Uporaba čelade in naglavne svetilke je obvezna oprema, ki si jo boste izposodili ob plačilu vstopnine.

Priporočamo topla športna oblačila in kolesarske rokavice.

Celotna pot traja cca 2,5 ure. Starostna omejitev je 10 let

Po zaključenem »rudniškem delu« se s kolesi vračamo proti  turistični kmetiji  OŠVEN

DOLŽINA POTI  IN TEŽAVNOST:

Dolžina poti: cca 54 km ( 14 po rudniških rovih )

Potrebna kolesarska kondicija: srednja

CENA:

25 €/os,  (organizacija, karta za ogled rudnika s kolesom ter hrana  na turistični kmetiji  OŠVEN)

Za ne-člane NCR velja doplačilo 5 EUR.

SPREMEMBE/ODPOVEDI:

Organizator si v primeru neugodnih vremenskih razmer pridržuje pravico do spremembe poteka predvidene trase kolesarjenja. V primeru dežja kolesarjenje odpade.

PRIJAVE:

Prijave  se  zbirajo  na  elektronski  naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. najkasneje do ponedeljka, 16.10.2017. Ker smo vezan na rezervacijo/število udeležencev naprošamo,  da  ne zamudite objavljenega datuma za prijavo !

DODATNE INFORMACIJE:

Damjan Pečovnik, 041 625 988; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Miha Pučnik, 041 405 040; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Aladin si

 

 

Aladin hr

 

 

Accu Weather

 

 

Regatna pravila

 

 

Pomorske karte Jadrana

 

 

Kontaktne informacije

  • Nautic Club Rogla, Mestni trg 7, 3210 Slov. Konjice
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 041 569 092 (David Ozebek)

Nove slike

Has no content to show!

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %